Saturday

Bagaimana Hendak Muaturun Fail

Banyak juga soalan Kepek terima daripada kawan2 yang bertanya bangaimana untuk muaturun (download) fail (lagu) dengan Savefile. Di sini Kepek catatkan cara-cara untuk muaturun fail:

Kebiasaannya dalam Blog Muaturun fail yang ada link akan berwarna kuning, jadi anda perlu klik link tersebut.

Bila klik saja link tersebut anda akan terima satu window baru seperti gambar di bawah:

Kadang kala ada masanya anda akan diganggu oleh IKLAN daripada Savefile, anda hanya perlu klik perkataan "Skip this ads" untuk menghilangkan paparan iklan tersebut dan teruskan untuk muaturun fail yang dikehendaki.

Pastinya cari perkataan yang bertulis "DOWNLOAD FAIL" dan klik..

Seterusnya anda akan dapat lihat wondows seperti di bawah dan cari perkataan yang bertulis "DOWNLOAD FAIL NOW" untuk muaturun fail..

Setelah perkataan tersebut diklik anda akan terima satu POPUP klik saja OK dan fail akan mula muaturun ke dalam komputer anda... Itu saja

Diharap penerangan ini dapat membantu.. Terima kasih.

Catatan: panduan ini untuk pengguna Browser FireFox

11 Comments:

Anonymous said...

cmna klu ada sesiapa nk beri sumbangan lagu?

Black-x said...

kalau nak bg sumbngan lagu kena upload file kat laman web tetentu seperti megaupload, mediafire, pastu gtau kengkawan url tuh, kalau nak detail kna suruh admin wat post pasal ni,

Anonymous said...

PULUN PA.....

Anonymous said...

FUCK OFF BITCH...!!!!!

Anonymous said...

Kalau nak muaturun kat ziddu, kena masukkan verificaion code. Mende tu? Nak cari kat mana code tu?

Anonymous said...

awat slow sangat...
dah tu langsung tak jalan???
jamm teruk sangat ke????

Anonymous said...

damn you asshole

Anonymous said...

fuck ar

Anonymous said...

bodoh penipu......fuck u!!!!!!motherfucking asshole

Anonymous said...

pukimak

Noob_hater said...

zzzz so noob post...ko reti ke main internet???

skloh tadika ker? noob noob